Som obyčajný

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nejasná správa o konci sveta

Predstavte si najhroznejší scénar...hŕstka ľudí ostalo živých. Všade hrôzostrašné ticho, prach, vraky áut atď. Klasická scéna z jedného apokalyptického románu. S podobnými obrazmi sa stretávame už od počiatku vekov.
Samotná Biblia zahrňuje podobný apokalyptický žáner. Potopa a Babylon sú dve z mnohých príbehov, ktoré hovoria o chaose a konci existujúceho sveta, aj keď málokedy je takýto koniec absolútny.
Z nedávnej minulosti je známy rok 2000. So zatajeným dychom vtedy mnohí skeptici očakávali "koniec sveta". V súčasnosti je známych niekoľko dátumov, podľa ktorých nastane koniec.
Je to veľmi zaujímavé uvažovanie myslieť si, že koniec sveta, apokalypsa či koniec existencie ľudstva príde v takom krátko čase a bude tam také rozsiahle následky. Vybuchne sopka alebo padne meteorit? Či podľa vzoru Japonska pol zemegule zaleje more? Alebo to bude atómová bomba či chemické zbrane pochádzajúce od teroristov? Všetko sú to len metódy demagógie zo strany "niekoho" zdanlivo neznámeho. Ten sa snaží ľuďom nahnať strach a v situácii keď väčšina blúdi v strachu a nechápavosti využije vo svoj prospech, pretože skutočná apokalypsa nastane až vtedy, keď sa hlavy podriadia chorému demagógovi, ktorý za zámienkou dobrej veci ovládne mysle a názory väčšiny ľudí. Až vtedy nastane ozajstný koniec sveta a ani si nevšimneme, že sa niečo navonok zmenilo. Ako som spomínal na začiatku, aj Babylon bol apokalypsou, stačilo len "popliesť jazyky" a ľudia si odrazu prestali rozumieť...

Spoločnosť | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014